2018. január 13., szombat

Krumpli leves (balos nélkül)

Nemrég láttam az egyik gasztro oldalon egy krumpli leves receptet, és eszembe jutott, hogy gyermekkoromban otthon is hasonló módon készült ez az étel. Az egyik legnagyobb különbség a gyermekkori levesekhez képest azonban az, hogy ha ezt nem akarom megenni, akkor nem kell attól tartanom, hogy édesanyám rettegett bal keze csattan a tarkómon. Amúgy komolyan nem értem, hogy anyám hogy  a francba tudott olyan gyorsan akkora pofont leverni.... esküszöm néha hamarabb csattant, mint ahogy megéreztem volna...

Először egy kb. 30 centiméteres füstölt kolbász középső 24 centijét ( mivel a két szélét megettük a karikázás közben) felkarikázzuk és zsírjára sütjük.

Miután az edényből kivettük a kolbászt, és ebből is benyomtunk legalább vagy négy karikát, két apróra vágott vöröshagymát pirítunk meg a zsírban.
Ebbe beletesszük az időközben kockára vágott burgonyát és őrölt pirospaprikát, sót,borsot, őrölt köményt, bazsalikomot és delikátot.

Felöntjük vízzel és kb. 20 percig főzzük. Amíg fő bemegyünk a gyerekkel megnézni egy részt a Spongyabobból.

A második rész után eszünkbe jut a leves, és olyan hirtelen pattanunk fel és szaladunk ki a szobából, hogy a gyerekszoba és a konyha között a vérnyomás ingadozás miatt minden elsötétül körülöttünk.

Miután visszanyertük a látásunkat, és a legófigurát is eltávolítottuk a talpunkból, a korábban kivett kolbászkarikákat - néhány kivétellel- visszatesszük a levesbe és tejföllel valamint liszttel behabarjuk.

Miután alaposan kikáromkodtuk magunkat a szanaszét heverő legódarabkák miatt, tálalhatjuk is az elkészült levest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Leggyakrabban olvasott