A napokban elmentem, hogy vegyek egy nagyobb kacsát. Nem a kórházit, hanem azt amit meg lehet sütni. Amint a mellékelt ábra mutatja, ezt nem sikerült maximálisan teljesíteni. Csak az a baj, hogy egyre nehezebben tudom megmagyarázni, hogy miért van, hogy bármiért elküld a feleségem a boltba, 10-ből 8-szor két csülökkel jövök haza. Az hagyján, hogy most kacsa helyett azt hoztam, de amikor a múltkor a kért élesztő mellé is letettem kettőt, akkor egy darabig csak néztünk egymásra mint Noé meg a harmadik teve...
Szóval ismét előkerült a római tál! Én meg moccanni sem bírok...
Miután megtört a csend a félresikerült vásárlás miatt...majd később ismét csend lett😁, 1liter olajat, egy tasak sertéssült-, fél tasak oldalas és kevés magyaros fűszerkeverékkel összekeverve bepácoljuk a csülköket, majd betesszük egy éjszakára a hűtőbe.
Amíg délután a pác dolgozik, megpróbálunk rájönni, mi lehet a baja az ajtóknak, mert mióta hazaértünk a hentestől, a feleségünk bármelyiken kimegy- vagy bejön, azok mindíg hangosan becsapódnak...
Másnapra elkészült a pácolás és érdekes módon az ajtók is maguktól megjavultak...
A bepácolt csülköket a páclével együtt a római tálba átrakva 180-200 fok között sütni kezdjük.
2-2,5 óra múlva kivesszük a sütőből a tálat és reménykedünk, hogy nem szúrtuk el, mert akkor itt hamarosan ajtócsere lesz.
Ó Istenem!!!...a sírás kerülget... hát ez...ez gyönyörű!!! Maradnak az ajtók!!!😁
A még mindíg forró páclevet felhasználva nagy hasábokra vágott burgonyát, vöröshagymát és fokhagymát sütünk hozzá.
Párolt lila káposztával tálaljuk, és hirtelen annyit eszünk belőle, hogy még vacsorára is csak egy pohár vizet tudunk legyűrni... Egy darabig nem lesz csülök az tuti...max. pörkölt...ja, az amúgy jó lenne...na majd holnap.😂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.