2018. január 6., szombat

Hamburger (neszenekedhogyidénmajdlefogyok)

Nagyon úgy tűnik, ez az év sem azzal indul, hogy ledobok vagy 6-8 kilót, főleg mivel ma is akkora hamburgert csináltam reggelire, mint egy Korondi cserépfazék.
(Amúgy fogytam én  már három nap alatt nyolc kilót, de azt akkor nem a tudatos táplálkozásnak, hanem a szalmonellának "köszönhettem". Van némi különbség,  de erről majd később...😁) 

Kezdetnek kérünk a hentesnél 1,5 kg darált húst. A kapott 1,89 kg húshoz  hozzá adunk két fej apróra vágott vöröshagymát, egy- egy teáskanál őrölt köményt-, sót-, fokhagyma granulátumot-, három teáskanál delikátot és kb. 2 teáskanál szórható magyaros fűszerkeveréket.

Ezután jól összekeverjük, majd lefóliázva berakjuk a hűtőbe egy éjszakára. 

Kb. másfél perc múlva kivesszük, és áttesszük egy másik tálba, mert egy belső hangra hallgatva eszünkbe jut, hogy az első tálban a süteményekhez való krémet szoktuk készíteni. Időkőzben feltűnik, hogy a belső hang a nappali felől jön és egyre jobban hasonlít a feleségünkére...

Vissza tesszük egy éjszakára a hűtőbe.

Másnap reggel "csinos kis" 25-30 dkg- os húspogácsákat készítünk és forró olajban hirtelen sütjük ki, hogy belül szaftos maradjon.

Saláta levelet, uborkát, paradicsomot, lilahagymát, valamint ketchupot, majonézt és barbecue szószt kombinálva, a " drága Istenem, mindjárt kipukkadok" állapotába hozzuk magunkat. Jó étvágyat kívánok hozzá!



2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Leggyakrabban olvasott