Gondoltam azzal kezdek, hogy mostanában a csapból is az egészséges életmód folyik, de letettem róla, nehogy a posztot követően a munkából hazafelé egy Simsonról tarkón verjenek egy "egészséges neked a k... ....d" felkiáltás kíséretében, mert ami mostanában nálunk a vízcsapból folyik, az minden csak nem egészséges...
Szóval, ha olyan ebédet vagy vacsorát szeretnénk készíteni, amiben a hús nem úszik úgy a zsírban, mint a Titanic vesztét okozó jéghegy a tengeren, akkor ez pont jó lesz. Meg amúgy ehhez nem is fog hozzáfagyni a nyelved mint a jéghegyhez..... vagy mint egyszer nekem a szódás szifon patronjához...mert nem hittem el hogy hozzá tud....pedig hozzá tud!
A csirkemellet sóval, borssal, kevés ételízesítővel, őrölt rozmaringgal befűszerezzük és állni hagyjuk, egy kicsit.
Amíg dolgoznak a fűszerek, serpenyőben kevés olajon párolni kezdjük a zöldségeket.
Amúgy ha valakit érdekel, a nyelvünk egy literes teli szódás szifont még akkor is simán elbír, ha közben rémült arccal szaladgálunk az udvaron, nehogy anyánk észre vegye, mert legalább tízszer elmondta, hogy ha kipróbáljuk lever mint a karót.
A csirkemell szeleteket kevés lisztben megforgatjuk és kevés, de forró olajban sütni kezdjük.
Beleteszünk 6-8 gerezd fokhagymát, kevés reszelt citrom héjat és pár csepp citromlevet. Közben a párolódó zöldségről lekapjuk a fedőt és kevés sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük.
Arra a kérdésre, hogy mi volt az az irdatlan csörömpölés az előbb, szemrebbenés nélkül azt hazudjuk, hogy a gyerek leejtett valamit és közben egyszerre tartjuk víz alá az ujjunkat és azt a még mindig rohadtul forró fedőt.
Tálalás után lefotózzuk, és amíg feltöltjük a képeket, szépen lassan elfogyasztjuk, az egész idő alatt folyamatosan majszolt házikolbász maradékát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.