2018. február 10., szombat

Egyet KACSÁZTAM, de kettőt is "pattant"

Tegnap elmentem a henteshez, hogy a múlt heti félresikerült vásárlás után vegyek egy kacsát. Magam is meglepődtem, de sikerült. Most tényleg kacsát vettem, ráadásul nem is egyet hanem kettőt. Gondoltam ha már ennivalót teszek az asztalra akkor tegyek rendesen.
Amúgy először kb.8-10 évesen gondoskodtam az ebédről, amikor nagyapám csúzliját titokban kipróbálva kb. 20 méterről úgy lőttem fejen nagyanyám kedvenc kakasát, hogy egy másfél méter magasban bemutatott hátra szaltót követően végleg kikapcsolta az ébresztő funkciót.
Kicsit szégyelltem magam az eset miatt, de azért kétszer is szedtem a pörköltből😁
Amúgy a feleségem azt mondta, hogy szerinte nem muszáj minden egyes bejegyzésben szerepelnie, úgyhogy most nem is teszek róla említést 😁
Tegnap miután hazajöttem a hentestől, neki álltam megtisztítani a kacsákat. Az elsőt hamar sikerült, de a második olyan volt, mintha egy tarajos sünt akarnék epilálni. Röpke másfél óra alatt sikerült formába hozni, és következett a fűszerezés...de gazdagon àm!
Egy tasak szárnyas és egy fél tasak ropogós csirke fűszerkeveréket, fél tasak morzsolt rozmaringot, őrölt borssal és ételízesítővel összekeverünk és belemaszírozzuk a kacsákba majd egy éjszakára hűtőbe tesszük!
Reggel miután kiszellőztettük a páclé illatától átjárt hűtőt, 180 fokon sütni kezdjük a kacsákat.
Közben megnézzük a gyerekkel a Top Gunt, és mivel elfelejtkeztünk a kajáról, a római tálat gyorsan kikapjuk a sütőből. Természetesen ahogyan lennie kell, hozzányomjuk a kezünket a fűtőszálhoz. Miután elmondtunk egy "imát", a teteje nélkül visszatesszük a tálat, hogy piruljanak még egy kicsit.
Ha elkészültünk és kivettük a tálból a kacsákat, a visszamaradt zsiradékban  hasábra vágott burgonyát és hagymát sütünk majd ezzel és lilakáposztával tálaljuk.
Mindenki pukkadásig ette magát! A feleségem is, de mivel az elején megbeszéltük, hogy ebben a bejegyzésben Ő nem szerepel, ezért ez most el sem hangzott😂.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Leggyakrabban olvasott